Wednesday, November 08, 2006

Real New Yorker?

This week's Time Out New York (of which I'm a faithful subscriber) includes "The Essential NYC Quiz" to separate the real Noo Yawkers from the faux. Here's a sampling of questions (I'll post the answers in "Comment."):

1. MetLife is to Pan Am as Sony is to:
A. IBM
B. AT&T
C. Trump
D. Mutual of New York

2. Which of the following wasn't invented in New York?
A. The Oreo
B. Baked Alaska
C. Caesar Salad
D. Pasta primavera

3. Whose death were the patrons of the Stonewall Inn mourning on the night of the "Stonewall revolution"?
A. Judy Garland
B. John Lennon
C. Marilyn Monroe
D. Edie Sedgwick

4. An egg cream traditionally contains:
A. eggs
B. cream
C. Eggs and cream
D. None of the above

5. You walk south on Fifth Avenue until the road dead-ends. What do you see in front of you?
A. The original Whitney Museum
B. Jefferson Market Library
C. Washington Square Arch
D. Duane Reade

6. On Sundays in NYC, you are legally allowed to start drinking at what time?
A. 6am
B. Noon
C. 4pm
D. Anytime you want

7. Which of the following celebrity couples recently relocated to Brooklyn?
A. Julianne Moore and Bart Freundlich
B. Peter Sarsgaard and Maggie Gyllenhaal
C. Matthew Broderick and Sarah Jessica Parker
D. Paulina Prizkova and Ric Ocasek

8. The nickname Gotham came from a work by which author?
A. Washington Irving
B. Lewis Carroll
C. Samuel Clemens
D. Nathanael West

9. How did the "21" Club get its name?
A. You had to be 21 to enter
B. It originally had 21 members
C. The club's address was 21
D. During Prohibition, members had to knock twice and then once to gain entrance

10. What is Manhattan's oldest public building in continual use?
A. St. Paul's Chapel
B . Gracie Mansion
C. Cathedral of St. John the Divine
D. City Hall

That's just ten of over 100 questions. How'd ya' do? (I'm not quite a real New Yorker, yet.)

7 comments:

MaryB said...

Here are the answers:
1. B
2. C
3. A
4. D
5. C
6. B
7. B
8. A
9. C
10.A

Elsie said...

I obviously haven't spent enough time in NYC. A pathetic one of ten. And it was number 4, which figures!

PT said...

Answers? I didn't understand most of the questions!

Mind you - I still got 2 right by sheer guesswork...

MaryB said...

Geez PT, I thought you'd at least understand #6!

Elsie, PT - come to New York and we'll personally investigate the quiz questions!

Bro said...

Hey, I may live in the hills of North Georgia but I got eight out of ten.... Not too bad, huh?
Missed #6 and #7

Elsie said...

You'd better watch out, Mary. An invitation like that is hard to resist. I have a friend who goes to NYC every six weeks to get her hair done (crazy, but true). Perhaps I'll tag along on one of her hair adventures, and we could meet for lunch. I'm also still hoping to get into the City sometime before Christmas so the kids can see all the holiday displays and some NYC landmarks. Maybe you could meet the whole bunch of us for dinner? Something to think about anyway. I love New York!

MaryB said...

Good job, Bro. I guessed my way through 6 of the 10 - sheer luck on several of them.

Elsie - you'd better call anytime you come to town. Lunch, dinner, crowd, no crowd - whatever. Just let me know!